INDIANA Jerky Dárkový set 113g
Skvělý dárek pro milovníky slaných snacků.
Vánoční set plný báječných pochutin
Nabízí různé druhy sušeného masa
Obsahuje sušené hovězí, krůtí a kuřecí maso
V setu Indiana Jerky nechybí snack ze sušeného hovězího masa i hovězí steak
Maso se suší několik hodin při různých teplotách a přírodně udí kouřem
Kategorie: | Sušené maso |
---|
Obsah balení:
- Jerky Original sušené maso 25g (hovězí, kuřecí a krůtí)
- Salami Snack Original 18g
- Steak Bar Original 20g
Výživové údaje na 100 g - INDIANA Jerky beef Original:
Energetická hodnota: 1015 kJ / 240 kcal
Tuky: 4 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 1 g
Z toho cukry: 0,1 g
Bílkoviny: 50 g
Sůl: 4 g
Výživové údaje na 100 g - INDIANA Jerky turkey Original:
Energetická hodnota: 1066 kJ / 252 kcal
Tuky: 4 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 1 g
Z toho cukry: 0,1 g
Bílkoviny: 53 g
Sůl: 4 g
Výživové údaje na 100 g - INDIANA Jerky chicken Original:
Energetická hodnota: 1066 kJ / 252 kcal
Tuky: 4 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 1 g
Z toho cukry: 0,1 g
Bílkoviny: 53 g
Sůl: 4 g
Výživové údaje na 100 g - Indiana Salami:
Energetická hodnota: 1680 kJ / 405 kcal
Tuky: 33 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 16 g
Sacharidy: 1 g
Z toho cukry: 1 g
Bílkoviny: 26 g
Sůl: 3,5 g
Výživové údaje na 100 g - Indiana Steak Bar ORIGINAL:
Energetická hodnota: 1410 kJ / 335 kcal
Tuky: 2,5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g
Sacharidy: 25,5 g
Z toho cukry: 1 g
Bílkoviny: 50 g
Sůl: 3,5 g
Složení - Jerky beef Original:
maso, jedlá sůl, sůl z mrtvého moře, cukr, bílkovinný sojový hydrolyzát, kvasničný extrakt, vinný ocet, barvivo: karamel, dextróza, pepř, maltodextrin, česnek, aroma, kouřové aroma, konzervant: dusitan sodný.
Složení - Jerky turkey Original:
maso, jedlá sůl, sůl z mrtvého moře, cukr, bílkovinný sojový hydrolyzát, kvasničný extrakt, vinný ocet, barvivo: karamel, dextróza, pepř, maltodextrin, česnek, aroma, kouřové aroma, konzervant: dusitan sodný.
Složení - Jerky chicken Original:
maso, jedlá sůl, sůl z mrtvého moře, cukr, bílkovinný sojový hydrolyzát, kvasničný extrakt, vinný ocet, barvivo: karamel, dextróza, pepř, maltodextrin, česnek, aroma, kouřové aroma, konzervant: dusitan sodný.
Složení - Salami Snack:
vepřové maso, slanina, sůl, dextróza, koření, extrakty koření, červená řepa, kouřové aroma konzervant: dusitan sodný, antioxidant: kyselina askorbová.
Složení - Steak Bar ORIGINAL:
Hovězí maso 77%, zvlhčovadl: glycerol, mořská sůl, směs koření, přírodní aroma.
Hmotnost - Indiana Jerky turkey, chicken a beef Original:
25 g
Hmotnost - Indiana Salami:
18 g
Hmotnost - Indiana Steak Bar Original:
20 g
Odpovědět
INDIANA s.r.o.
Na Lysině 25
147 00 Praha 4
Česká republika
Historie indiánského masa
Když náčelník kmene jménem „Ten, který suší maso“ pátral v historii svých předků, zjistil, že výraz jerky je odvozen od slova ch’arki. To pochází z kečuánštiny, jazyka starých Inků, a znamená solené a sušené maso.
Sušené maso znaly odedávna všechny lovecké národy od polárních oblastí až k tropům. Není divu! Sušení je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Téměř k dokonalosti tuto metodu dovedli právě indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku nebo ho udili ve starém týpí.
Indiáni si sušené maso vyráběli hlavně pro dlouhé pochody, během kterých neměli v podstatě možnost dostat se k jídlu. Jerky jim vždy dodalo pořádný kus energie při zachování minimální hmotnosti.
Vy dnes samozřejmě nemusíte vést kočovný život, jezdit polonazí na koni po prérii nebo lovit bizony mocnou ranou pěstí, abyste si mohli na jerky pochutnat.
Je libo kus masa?
Z týpí až do české kapsy
Sušené maso má po celém světě velkou řadu příznivců, především mezi sportovci všeho druhu a lidmi žijícími zdravým životním stylem.
Třeba v Americe se sáčky s jerky prodávají skoro na každém rohu, děti si je nosí na svačinu do školy a taťkové maso žvýkají k pivu u televize.
Dokonce i bledé tváře v Evropě konzumují sušené maso více než tři tisíce let. V Česku ale tato pochoutka, výborná zásobárna bílkovin a „zdravých kalorií“ nemá zatím vybudovanou tradici. Dřív se tu jerky nedalo sehnat, dnes už se u nás prodává i vyrábí.
Určitě jste si všimli, že i v českých obchodech se na vás z regálů koukají totemy a indiánské obličeje na obalech se sušeným masem. Je opravdu z čeho vybírat. Originál je ale jen jeden. Indiana Jerky!
Bez tuku a nabité bílkovinami
Jerky obecně označuje syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk a následně je nakrájeno a vysušeno. Indiana Jerky jako takové pak náš náčelník vyrábí podle starých indiánských receptur.
Indiana Jerky jsou tence nakrájené plátky libového masa, dále marinované, sušené a zauzené. Sušení probíhá několik hodin tak, aby si výchozí surovina zachovala jak přirozenou chuť masa, tak svou šťavnatost a pružnost.
Pro sportovce nebo zdatného výletníka není zdravější, rychlejší a výživnější svačinky než sáček Indiana Jerky. Je to lehká, na dotek nemastná pochoutka, která obsahuje až 73 % proteinů a jen minimum tuku.
Zní to skoro neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie! Navíc se sáček vždy vejde do kapsy.
Sušené maso Indiana Jerky je bez lepku, bez přidaných glutamátů, obsahuje nízkou hladinu sacharidů a sůl z Mrtvého moře. Bez keců, bratři a sestry, čestné indiánské!
Jedna z dalších důležitých předností je nenáročnost na skladování. Maso v sáčku vydrží minimálně 12 měsíců od data výroby při teplotách až 30°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, delší jízdě autem či v kanceláři.
Jste připraveni na pořádnou chuť masa? Stačí jen otevřít sáček a zakousnout se!
Howgh.